2009-06-02

Ulkomaisia ilmastouutisia viikolla 22/2009

Analyysiä viime viikon uutisista:

Ylläoleva video on johdantoa Global Humanitarian Forumin julkaisemaan raporttiin, jonka mukaan ilmastonmuutos on syynä kolmensadantuhannen ihmisen kuolemaan vuosittain. Näin GHF otsikoi tiedotteensa, minkä lehdistö otti vastaan kiitollisena. Uutinen sai Suomessa jopa kaksi mainintaa: Yleisradio otsikoi "Ilmastonmuutos tappaa satojatuhansia vuodessa", Vihreä Lanka puolestaan "Raportti: ilmastonmuutos tappaa vuosittain 300 000 ihmistä".

Maailmalla aiheesta kirjoittivat muun muassa Reuters, The New York Times (Andrew C. Revkin), Dot Earth (Andrew C. Revkin), The Guardian (John Vidal), The Guardian (Rajendra Pachauri), The Guardian (Mark Lynas) ja The Economist.

Raportin Human Impact Report: Climate Change - The Anatomy of a Silent Crisis sivumäärästä voi arvata, että se sisältää enemmänkin asiaa. Esimerkiksi kuusitoista tapauskertomusta eri puolilta maailmaa. Mitä kaikkea muuta, sen voi jokainen selvittää itse - raportti on netissä vapaasti luettavissa:

Viikon naurettavin uutisotsikko löytyy tällä kertaa Helsingin Sanomista. Siellä kerrotaan, että "Venäjän kulotukset sulattavat lumen pohjoisnavalta". Kyse on kuitenkin laajemmin siitä, miten sekä Euraasian että Pohjois-Amerikan maatalouden nokipäästöt lämmittävät koko Arktista.

Jos Lake Meadin tilanne olisi ollut viime viikolla uutinen, Yleisradio olisi ollut jakamassa palkintoa Hesarin kanssa. "Kuivuus haihduttanut jo puolet Mead-järvestä" on nyt pelkästään naurettavaa. Vesi ei ole alhaalla siksi, että sitä olisi haihtunut altaasta viime aikoina jotenkin erityisen vauhdikkaasti, vaan aivan erityisesti siksi, että sitä on tullut valuma-alueelta odotettua vähemmän.

Tilaa syöte! :)
RSS-syöte: kaikki Tietoukan blogin kirjoitukset kaikki Tietoukan blogin kirjoitukset
RSS-syöte: vain Tietoukan blogin ilmastoaiheiset uutiskatsaukset vain Tietoukan blogin ilmastoaiheiset uutiskatsaukset